74. The Embassy – Some Indulgence

Arvet från brittisk musik är stort på oss svenskar. För att inte säga gigantiskt. Ibland lyckas vi ännu bättre än våra fellow brittans. Ibland låter vi som avkomman till Peter Hooks samlade verk vare sig medlem i New Order eller producent till Stone Roses tidiga verk. Som här: The Embassy från Göteborg. Det är snyggt, det är svängigt. Det är #74.

*

Tillåt mig börja den “gömda” listan också, en nedräkning från 110 till 79 i korthet:

110. The Sounds – Living In America

Jag följde på mycket nära håll utvecklingen av den här låten. Ja utvecklingen av hela The Sounds faktiskt. Jimmy Monell & Adel Dahdal gjorde en fin produktion och via Peter Månsson & Janne Kask kom denna monsterhit. En banal text, men en sjujädra låt. The Sounds hade även “Fire” och “Mine For Life” på debuten som jag stendiggade.

109. Reeperbahn – Kalla Kriget

Javisst är det bra. Javisst står Reeperbahn för något stort i svensk musikhistoria, men skrik er ångest ut nu herrar Söderberg och Isgren med flera. Den här låten representerar Olle, Dan & co på min lista. Jag tycker det är bra. I “Kalla Kriget” mycket bra. Det stannar där nånstans.


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

6 kommentarer till “74. The Embassy – Some Indulgence”

 1. Pickadulver 13 May 2008, 15:06

  Som jag kärade ner mig i Embassy när första skivan kom. Det var på den tiden jag kunde köpa en skiva och låta den gå på repeat en hel sommar.
  It never entered my mind…

  Uppföljaren rivde inte upp lika djupa spår eftersom det inte kändes nytt och spännande längre. Nu var Embassy etablerade och av någon anledning blir det inte lika roligt när alla andra gillar samma sak.
  Det är inte mindre bra, bara mindre känsla av att upptäcka något nytt före alla andra, och den känslan ska inte underskattas.

 2. Peter S 13 May 2008, 16:48

  Ja herregud, hur ska jag skriva nu då? Jag börjar med Embassy som spelar i helt andra divisioner än Page och Yvonne. Finns en uppsjö av hits att välja mellan och att du valt en av dem var skönt. Lite långt ner på listan kanske.

  Reeperbahn är ett av Sveriges bästa band någonsin! Det blir alltid så med geniala band att en del älskar det, andra hatar det. Att du skulle vara likgiltig kan bara inte stämma! Säg att det inte är sant. Säg att du hatar det. Snälla…

 3. ze german 13 May 2008, 17:54

  Embassy har väl sina ljusa stunder, men för mig är de inget mer än ett band som släpper bra singlar. Har aldrig känt behovet att köpa en hel skiva. Men “Some indulgence” är bra.

  Men Reeperbahn ? Jag tolkar din text som att de inte lär förekomma mer. Så många bra låtar, “Små druvor”, “Det vackra livet”, “Älskling du är som en pistol”.
  Jag tänker ställa mig bredvid Isgren och Söderberg i ångestkören. :-)

 4. Superlimpan 13 May 2008, 20:09

  Some Indulgence hör verkligen hemma på en sådan häringa lista! :)

 5. Jakob 14 May 2008, 22:37

  Jag känner att jag måste sticka ut hakan lite här. The Embassy har gjort den mest orginella och nyskapande musiken som producerats i Sverige på många år. Och visst, det går jättelätt att räkna upp influenser. Peter Hook är ett bra exempel. Men fan, med den produktionen dom har lyckats få till så blir sådana liknelser bara ointressanta. Kanske är det i första hand Björn Olsson jag berömmer nu, men han har å andra sidan inte gjort lika bra jobb med något annat band.

 6. mono 27 May 2010, 17:48

  Fast tta tog ju tag i den rätt så rejält

Pingbacks & Trackbacks