Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

71. Melody Club – Palace Station

Runt 2001 behövde några gossar med kort lugg och långt hår en replokal. De var kompisar till Kitte och jag hjälpte dem att komma igång genom att fixa plats i repan i Ulvsunda. De hade hetat Tamboureens, numer Melody Club. De hade också ändrat musikstil fullständigt från sextiotalsdoftande gitarrpop till en korsning av Alphaville, ABBA och Queen.

De spelade tidigt upp några alster, “Palace Station” och “Stranded”. Jag tjongades ner i backen av potentialen och ringde direkt till mitt förlag. Nu blev de inte signade dit men det tog inte lång tid innan de hade både fått kontrakt och breakat. Och det var med “Palace Station”, i mitt tycke bandets bästa låt även idag, ett par plattor senare.

Det är oustanding snäll och medryckande pop. Det är gräsligt snygga syntmelodier i överflöd. Meldoy Club har välförtjänt tagit sin plats i den svenska musikhistorien. 

*

99. Kjell Höglund – Genesarets Sjö

Det är helt enkelt en så makalös melodi. Kjell Höglund, geni eller galning? Nånstans däremellan tror jag om ni kräver ett snabbt svar. Sökandet mot den heliga Graal går vidare..

98. Alice In Videoland – MF

Det här är helt splirrans nytt. Hörde ioförsig den här redan förra sommaren då Toril spelade upp den dagen innan mitt bröllop. Så jävla svinbra. Dock inte rättvist att direkt plocka in den på topp 78. Jag får suga på karamellen några år till. “We are Rebels”, duetten med Maja från The Sounds, bör bli en sommarplåga i ett väl fungerande land. Och första singeln “She´s a Machine” är även den snorbra. “MF” är mitt soundtrack för dagen!

97. The Mobile Homes – Nothing But Something

För att återknyta till mitt bröllop så blev ju denna låt förevigad -igen- för mig då jag blev uppbjuden av Hasse Erkendahl att dansa till denna då bandet stod på scen på Debaser Medis. Allt arrangerat via mina kära vänner på svensexan. Louise tillropades av mig från scen och räddade mig, som många gånger innan, från total förnedring. Det är inte lätt, även efter många öl, att dansa på scen framför en publik som står och diggar ett comebackande band.


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80