69. Army Of Lovers – Obsession

Alexander Bard är en snubbe man tar ställning till. Jag gillar honom verkligen -så länge han inte pratar om sin “internationella karriär” som han gjorde stup i kvarten när B.W.O var med i Mellon senast. Jag känner till det, Alexander. Jag känner också till att mannen är en provokatör. En estradör. En exhibitionist. En Motalaman. En mästare på att ständigt hitta nya projekt som på sitt sätt gör nästan samma sak. Barbie. Army Of Lovers. Midi, Maxi & Efti. Vacuum. Bodies Without Organs.

Army Of Lovers signades först till Mute Records av Daniel Miller. Helt sanslöst egentligen när man tänker efter.

Bandets utstrålning var La Camilla hur mycket än Jean-Pierre Barda trånade längs väggar och hur mycket Bard själv såg olycklig ut med bekymrade ögonbryn. La Camilla: en sann stjärna. Kanske tog hon för mycket plats då hon senare ersattes av Michela De La Cour, sen Dominika Pesczynski.

I “Obsession” har bandet sin tveklöst bästa låt. “Crucified”, “Ride The Bullet” och andra kan lägga sig i house/syntpop1990-byrålådan och vila en stund. “Obsession” var Sveriges svar på Beloved´s “Sweet Harmony”. Och då vet vi att det är bra. Riktigt bra. Soundet är till viss del tidsbundet men Army Of Lovers bästa låt håller fanan högt än i dag.

*

94. Midi, Maxi & Efti: The Culture Of Youth

Kiss my ass, motherfuckers! Jag har ett gitarrcase signerat av samtliga tre medlemmar i Midi, Maxi & Efti. Det skedde i Aneby Folkets Park när The April Tears var förband. Men skit i det nu.

Låt ångestvrålen skalla över Sveriges rike nu.

Sådär.

Tyst.

Nähä?

Ja nu skiter jag i det. Midi, Maxi & Efti var bra! Skitbra. Visserligen på sitt eget sätt och förmodligen ovetande om det själva. Men hur många fester har jag inte slängt på “Bad Boys”, “Masenko”, “We Belong To The Poppadink Tribe” och “Ragga Steady” och ömsom dansat vilt, skrikit av glädje & skratt och sjungit allsång med diverse vänner genom åren. Väldigt många.

“When I was a ittle girl they called me HAVALINA!”

 


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

12 kommentarer till “69. Army Of Lovers – Obsession”

 1. Martin S 14 May 2008, 21:34

  Midi, Maxi & Efti är punk.

 2. Jonas R 15 May 2008, 08:45

  Nu börjar jag undra om du tänker ha med någon låt från Stakka Bo’s “Supermarket”?

 3. Martin S 15 May 2008, 09:05

  Jonas R> Uppföljaren “The great blondino” (som mig veterligen sålde typ 50 exemplar i Sverige) är däremot gravt underskattad och en riktigt fin skiva.

 4. Martin S 15 May 2008, 09:43

  Och angående “Obsession”: Jag älskade den när den kom. Menar verkligen ÄLSKADE – Alexander Bard har en lätt hjältestatus i mitt hushåll.
  Soundet känns hopplöst idag, förstås, och produktionen ger lätta rysningar. Men det är fortfarande en briljant poplåt. Och videon är ett kitschigt lobotom-mästerverk i det lilla.
  BWO gjorde en hopplös cover på den härom året. Den gör man bäst i att låta ligga.

 5. Jens 15 May 2008, 10:54

  Hörde du det Andreas!? Att göra “covers” på sina egna gamla låtar är INTE en bra idé.

 6. Andreas 15 May 2008, 11:05

  Äh Fuck off!! I vårt fall är det bra. Hoppas jag. : )

 7. Andreas 15 May 2008, 12:19

  Och som svar på Stakka Bo kan jag säga att ja, han är representerad på listan.

 8. Superlimpan 15 May 2008, 12:33

  Stakka Bo blev ju bara bättre och bättre… synd att han la av.

 9. Martin S 15 May 2008, 12:50

  Limpan> Sant. Singeln ”Mute” (hette den så?) spöade ju till och med Jocke Berg på fingrarna i att låta just… Jocke Berg.

 10. Jimpan 15 May 2008, 20:59

  Mute var i sanning riktigt bra….. hade jag glömt.

 11. Superlimpan 15 May 2008, 21:20

  “Killer” var inte helt fel den heller…

 12. Martin S 16 May 2008, 08:31

  Jimpan> Så i sanning riktigt bra att jag kastade mig på iTunes Store när jag kom hem och raskt köpte låten ifråga. Svinigt bra, faktiskt…

Pingbacks & Trackbacks