Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

66. Jakob Hellman – Hon Har Ett Sätt

Jakob Hellman…och Stora havet: Av många ansedd som inte bara den bästa debutskivan någonsin av en svenska artist, utan även som den bästa kivan av en svensk artist överhuvudtaget. Jag håller inte med. Den träffar inte precis i mitt hjärta. Men visst är det en makalöst begåvad skiva. Och efter denna försvann den Norrländska ynglingen spårlöst från den musikaliska kartan.

Efter sig lämnade han en uppsjö artister som omedelbart drog frukt från hans musik; Pontus & Amerikanerna, David Shutrick.. Och sedermera kunde man även konstatera att han var en avgörande faktor i utvecklingen av Kent. Jakob Hellmans arv är stort. Och ibland behövs bara en skiva för att få sagt det man vill.  

*

88. Tommy Körberg – Anthem

Den här känns som den skulle befinna sig på en helt anan lista egentligen. Jag menar -hur jämför man Broder Daniel med det här? Som verk betraktat är det här absolut världsklass. Tommy Körberg kan sjunga så det knottrar sig på hela min kropp.

87. Olle Ljungström – Du Och Jag

Olle Ljungström och Tommy Körberg i en duett? Nej tack. Men båda funkar ypperligt på var och sina håll. Olle´s sköra och pipiga röst har gett mången fin låt genom åren och det här är en av dem.

86. Lili & Sussie/Sator – Oh Mama!

Då var det dags för slamkrypare igen då. Sator har ju aldrig spelat in en gemensam version av låten med Lili & Sussie även om det låter som en dröm på pappret. Däremot gjorde en av de mest modiga och snabbaste (efter släppt original) covers genom tiderna. Betänk att det var slutet av åttitalet och att ingen gjorde så på den tiden. Respekt!


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80