62. Popsicle – Not Forever

Popsicle var väl mer eller mindre en bomb för indieSverige när de kom. Vi hade helt enkelt inte haft ett sånt band innan. Okej, Easy fanns där, men let´s face it -de var aldrig bra på riktigt. Det var Popsicle. De var fanimig lika bra som den just då härjande indieboomen från England. Debuten “Laquer” är ett landmark i svensk pophistoria och en av de femton bästa plattor som gjorts av en svenska artist.

Från den skulle jag praktiskt taget kunna plocka varenda låt och lägga på listan, men si det kommer jag inte göra. istället får den senare komna “Not Forever” representera bandets 62:a plats. Den är väl som mest och bäst Popsicle när allt kommer omkring. Även om “True” finns där bakom, “Hey Princess”, “Sandy”…ja jävlar. Det är tough times på min 78:a. Och jag inser, återigen, att vi är ett ganska bra musikland när jag tycker minst 61 låtar är bättre än “Not Forever”.

82. Popsicle – True

Kommentarer

En kommentar till “62. Popsicle – Not Forever”

  1. Martin S 19 May 2008, 11:25

    Det bästa debutalbum som gjorts i Sverige vid sidan av “Känn ingen sorg för mig Göteborg”?. Ja, det kan faktiskt vara så. Popsicle var inte bara bäst i Sverige under debutåren – det är fan världsklass på “Lacquer”. Jag har fortfarande ett enormt intensivt förhållande till den skivan, och låten “Undulate” är fortfarande med på så gott som varenda blandband/cd-r jag gör åt folk.

Pingbacks & Trackbacks