Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

59. Nåid, Stakka Bo, Titiyo & Fläskkvartetten – We Vie

+ 60. Stakka Bo – Mute

Stakka Bo är en Da Vincimänniska. Och såna kan man ju bli lite avis på. Killen började rappa dåliga låtar med E-type, tro det eller ej. Sen blev han Sveriges Stereo MC´s. Och sen blev han skitbra. Inte bara musikaliskt iochmed “The Great Blondino”. Nej, karln började även göra några av de mest estetiska videos man hade sett. Och idag har han lämnat musikartisteriet som Stakka bakom sig helt och har gjort en film. Johan Renck. En av Sveriges mest coola och välklädda män i över femton år. Och utöver detta har han fingrarna i en hel hylla syltburkar. Beundran. Avundsjuka. Och en liten förundran, jag menar jag tycker jag är hyfsat mångsidig, men det här är ju världsklass. En Renck Da Vinci.

Det är näst intill omöjligt för mig att bestämma om det ska vara “Mute” eller “Killer” som är Stakkas bästa låt. “Mute” är nog snäppet bättre i sin lätta återhållsamhet, snygga produktion och stora refräng.

Men “We Vie” är ändå det bästa Stockholmssonen varit inblandad i. Drömduettuppställningen med Titiyo (deras röster funkar väl ändå rätt jävla snyggt ihop?) tillsammans med mjukt technopump signerat Nåid och stråkar från mästarna i Fläskkvartetten. Mamma Mia! Ett typexempel på “statiskt sväng” som Jimpan och jag kallade det. Det är blytungt samtidigt som fjäderlätt. Det är Kraftwerk och Soulwail på samma gång. Och då vinner man. Speciellt med Fläskfyran som le grande flavour.

*

79. Honey Is Cool – Nach Heart

Första låt utanför topp 78 är “Nach Heart” med Honey Is Cool.

Det fanns en tid då Karin Dreijer och Håkan Hellström kamperade ihop. Det kan tyckas fjärran nu, men det är hög tid att återigen inse hur pass inavlad Svenska rockscenen är. Honey Is Cool var ett ojämnt band, men flera gånger träffade de rätt. Som här. I deras bästa låt. Körerna mot slutet av låten -fucking aye!


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80