Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

52. The Cardigans – Hanging Around

Nu när vi finner oss på plats 52 kan jag avslöja att nu förändras listan något. Det är nämligen så att
nu kommer resten av placeringarna domineras av ett antal band och artister som höjer sig snäppet högre än alla andraq enligt mitt tycke. Faktum är att antalet med flera låtar på listan understiger femton. Och faktum är att flera av dessa spelar i en helt annan dimension av min musikvärld. (Det finns några undantag med band som klämt in en skitbra låt mot toppen)

Med de flesta av dessa artister är det fullkomligt omöjligt att få med alla låtar jag anser är bland de femtio bästa. Det är lite trist, men fy fan vad tråkigt det skulle bli att skriva och läsa om tillslut. Placeringarna 78-53 skulle alltså hamna nånstans kring 180-196. Därför har jag, som tidigare förvarnat, skurit ner max antal per artist/band till fem låtar. Faktum är att jag, i de flesta fall, skurit det hela ännu mera.

The Cardigans är ett riktigt bra band. Som utvecklats nåt enormt sedan starten. De var bra redan när de spelade jazzpop och var gylliga. De blev ännu bättre när de stal April Tears ljudbild. Och plattan efter det blev de för jävla bra.

Peter Svensson, Nina Persson & de andra har en otvivelaktig förmåga att snickra ihop bra låtar i nya kostymer om och om igen. Jag har begränsat deras antal på min lista till två. Tough shit, men när jag tittar på återstoden av låtarna på min lista bredvid mig förstår jag varför. “Hanging Around” är först ut. Den är iskallt läcker, i synnerhet med Polanski´s “Repulsion” tema i videon. Gitarrplinket är mumma för alla som någonsin gillat de där halvackorden som gör musik så bra. 

*


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80