Keep on Rockin´On Your Feeling´s Wife

namnlos2.bmp

72. I Feel Loved

“Exciter” trampade gyttja. Jag menar inte bara att låtarna gick i lågt tempo. Det lät dessutom som de ändå segade sig fram. Depeche Mode lät trötta, oinspirerade och gamla. Skönt då att en låt tornade sig upp från sörjan och erbjöd sin publik att röra lite på fötterna. Ackompanjerad med en rätt så cool “livevideo” fick “I Feel Loved” mig att känna att det fortfarande fanns hopp för mitt favoritband.

73. Shine

“Shine” var dock ett lysande undantag från sörjan. Snyggt proddat, riktigt bra låt. “Shine” tar sin plats i Depeche Mode historien.

*

Tilläggas ska då att ingen av dessa spelades på turnén. “I Feel Loved” testades i början men stektes, då det, som jag uppfattade det, inte gick att genomföra den då Dave´s röst slets. Vilken tragik, va? Eller kunde man inte räknat ut det under repetitionerna och sänkt låtens tonart? Just det ja. Det måste varit ett jobbigt projekt och nån Alan Wilder fanns inte till hands.

“Shine” spelades inte heller. Live hade den möjligen inte mycket att erbjuda. Tempot var så lågt att sköldpaddor som sågs kröpa över scenen tycktes ha racerfart. Jag vet inte om jag minns rätt, men nog såg jag att Martin Gore satt i gungstol under mittenpartiet som mögade sig fram kring det fantastiska tempot 62 BPM. Fan om inte jag i min kikare såg ett spindelnät tillverkas i Peter Gordeno´s frisyr bara under “When the Body Speaks”.

Kommentarer

2 kommentarer till “Keep on Rockin´On Your Feeling´s Wife”

  1. DMC 17 Jan 2008, 10:55

    Googla på One Night In Paris…

  2. Andreas 17 Jan 2008, 10:56

    Ja det var mer action i “uppföljaren” har jag hört, inte sant? : )

Pingbacks & Trackbacks