30 minuter på havet

Fortsättning från Avresa

Silja Symphony´s paradgata erbjuder mycket, däribland 10 minuters massage för 50 spänn. Jag säger aldrig nej till att få nacken ordentligt knådad och tvekar inte många sekunder när jag kan få det så billigt. Så jag halade upp stålars och tog plats i stolen. Massörskan, en kvinna runt de 50 -därav priset?- frågade direkt: -Gillar du U2?

-Jovisst, svarade jag. -Jag visste det.  sa hon då. -Du ser precis ut som Bono.

Hennes knådarnävar hade en bättre slutledningsförmåga än hennes syn kunde jag senare konstatera då min ömmande vänsteraxel fick sig en rejäl holmgång.

Peter och jag intog därefter båtens nattklubb. Jag beställde per omgående mig en öl och kunde följa bartendern i en mycket typisk bartender-style. Dvs stressad fast ändå förströdd och nonchalant, Trummande med fingrar, ändå konstigt avslappnad. Blickar åt alla håll, ändå oåtkomlig -allt medans han tappar upp bärsen och alltmedans han nynnar med i “Brother Oh Brother” som strömmade ut från högtalarna. Nu var ju ioförsig baren helt tom men han hade väl lagt in tempot för kvällen ändå.

Ölen förresten. Samtliga inhandlade bärs under resan var fyllda till 3/4. Är det en finsk regel eller en Silja Line regel?

Peter och jag tog plats i en soffa och listade New Orders 10 bästa låtar. Jag kanske kommer redovisa resultatet av denna i framtiden så jag låter det vara oskrivet vilka tracks som toppade. 

Det indiska danssällskapet, dessa vältränade och viga ynglingar intog scenen efter ett tag. Sen blev det dansband. De inledde med “Now Or Never”, sen Demis Roussos “Forever and Ever”. Jag gick och beställde mera dricka. Bartendern visslar med i låten och flackar med blicken. Han tappar en flaska som med en ljudlig smäll exploderar i golvet. Bartendern nynnar med ljudligare i “Forever and Ever”.

 Jag vänder då mitt anlete västerut och skådar en man som vämjeligt dassigt reser sig ur sin stol. Han är utan tvivel aprak. Han släpper loss en hög och ljudlig rap, han säger shit, rättar till gällivarehänget och raglar in i danspalatset. Klockan är strax efter 19.00. Jag känner mig som en katt bland hermeliner.

*

 

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.