27. Kent – Chans

Imorse när jag skulle skriva att Kent´s “Chans” tagit 27:e platsen skulle jag hämta en bild på bandet. Innan jag visste ordet av kröp det kackerlackor på min dataskärm. Fucking ryskt virus! Advanced XP editor eller vad fan det hette. Bara hoppas på det bästa eftersom jag inte kunde göra mycket innan det var dags att åka till jobbet där jag är kvar tills 22.00 nångång.

Nåväl.

Kent är kungar över svensk rock och pop sedan slutet av nittitalet, det kan inte ens deras värsta belackare påstå annat. Faktum är att de har en status som tidigare bara band som U2, Depeche Mode och The Cure –i de sistnämndas för längelängesedan– uppnåt tidigare. Så bra då att Kent mer eller mindre är en mix av dessa tre, musikaliskt. Stadiumrock! Fast fortfarande alternativt! Ibland Vackert. Ibland Hårt. Ibland Sprucket. Ibland solitt. Och allting framsjungit på modersmålet -Kents kanske allra största tillgång.

Plats 27 – “Chans”- är utan tvivel vackert. Förbannat vackert. Det är nästan Kent´s bästa låt.

Här kan man kolla på Kent-videos: http://www.kent.nu/video.asp

Kommentarer

En kommentar till “27. Kent – Chans”

  1. Mattias 30 May 2008, 15:29

    Fint val!
    Nu börjar jag bli rejält nyfiken på vad som döljer sig bakom de anda 26 platserna. Det är fortfarande ett par artister som fattas…

Pingbacks & Trackbacks