1980-81: En Orgie!

Möjligen kunde storyn vara bättre men jag skrattade gott ändå. Vissa bilder här får Martin Gore i cape 2009 att framstå som en fjärt i vinden. Håll i hatten och tryck på play, sen kan vi börja lista favoritmoment….

Kommentarer

33 kommentarer till “1980-81: En Orgie!”

 1. DMC 17 Apr 2009, 13:59
 2. DMC 17 Apr 2009, 14:33

  THE BOX!

 3. Andreas 17 Apr 2009, 15:25

  Depeche-Boxen i hand! OJ OJ OOOOOOOJJ!!!!! Den är så stor! SÅ STOR! Vilken lycklig själ vinner den ikväll?? (Vaktas av influgen Sibirisk bjässe fram till 23.30)

 4. Michelle 17 Apr 2009, 16:52

  Att ha Depeche-boxen här hemma gör ju väntandet OLIDLIGT!!!
  är det fel att lyssna i förväg när man har den faktiska skivan?
  nej okej jag ska vara duktig och hålla vad jag lovar…

 5. Thobias 17 Apr 2009, 17:10

  Nu är det dags Avfärd mot NALEN & KGB!! Soundcheck!

 6. Thobias 17 Apr 2009, 17:11

  Kan även bli förhandsvisning av THE BOX på KGB framåt 20 snåret;)

 7. Thobias 18 Apr 2009, 12:37

  Tack alla för igår!!! Blev iallafall den kväll jag hade hoppats på. Börjar först nu inse hur jävla coolt det var med genomlyssning av albumet tillsammans med alla andra galningar. En första reflektion efter en andra lyssning: Av Daves låtar verkar “Hole to Feed” och “Miles away/The Truth is” kunna bli riktiga favoriter.

 8. Andreas 18 Apr 2009, 12:54

  Ja det blev för jävla lyckat. Kunde i princip inte blivit bättre känns det som nu. Jo. Kanske att SOTU skulle varit starkare då. Jag återkommer om kvällen och skivan efter helgen!

 9. Torso 18 Apr 2009, 20:48

  Min flickvän vann just den där deluxe-boxen! Det kändes ju rätt okej! :-D

  Har lyssnat genom skivan tre gånger nu och tyvärr så känns den något medioker. Säkert, som hänt förr, så kommer låtarna att växa med tiden. Men jag saknar dom tunga låtarna.
  De bättre låtarna enligt mig än så länge är:
  “In chains” “Wrong”, “Peace” (antar att det här blir nästa singel), “Corrupt” och “Perfect” (uddlös refräng dock)

  Beträffande “Come Back” så färstör gitarren låten som annars är rätt fin. Bonuslåtarna skulle helt klart varit med på skivan och ersatt några av dom svagare. Speciellt “Oh Well” och “Ghost”.

  Känns motigt att skriva negativt om ett band som jag älskat sedan mitten av 80-talet, men den här skivan hamnar nog längre ner på DM-listan än jag hade hoppats… Hursomhelst så ser jag fram emot konserten i Rom:-)

 10. Andreas 19 Apr 2009, 10:17

  Grattis till boxen! : D Hyfsat flyt att vinna den. Närmare bestämt oddsen 1 på 425! :)

  Jag lyssnar också för fullt och håller så här långt med dig om “In Chains”. Helt fantastisk låt. Sen är det inte klang & jubelföreställning direkt. Min recension kommer i veckan men det är inte tal om nån förbehållslös hyllning inte.

 11. Jacques 19 Apr 2009, 15:22

  Fan vet om du kommer att ha samma inställning imorgon Andreas. Jag har spenderat hela helgen med Sounds of the Universe, och det är ett oerhört svårgreppat (DM: s mest otydliga?) album. Låtarna lever liksom sitt eget liv, precis när jag tycker att jag har fått grepp om det jag hör kommer nya lager, influenser och vändningar i musiken. Det enda som kan sägas säkert är att SotU höjer sig över det absoluta bottenskiktet av Depeche-plattor, ingen av de skivorna kommer i närheten av låtar som Wrong och In Chains (!) i arsenalet.

 12. Martin S 19 Apr 2009, 20:20

  Ni gillar alltså In chains? Oh dear. Det svagaste öppningsspåret på en DM-platta någonsin…

 13. Andreas 19 Apr 2009, 20:27

  Icke så! LÄTT bättre än “Dream On”. Till att börja med. Tycker det luktar klassiker lång väg. En 2009 års variant av “Higher Love”.

 14. Jocke J 19 Apr 2009, 20:57

  Tycker personligen att “In Chains” äger ut “A pain that I´m Used too” även opm den såklart inte har samma käftsmälleffekt.

 15. Martin S 19 Apr 2009, 21:08

  Vafalls? Jag tror icke mina öron här. Men men. Alla är vi olika.
  Personligen hoppar jag redan över den, efter två veckor med skivan, och börjar albumet med “Hole to feed” istället. Det kan aldrig vara ett gott betyg…
  Och det där testbildsintrot ska vi inte ens tala om. Så jävla långt under DM:s värdighet, förmåga och kaliber. Väldigt talande för skivan som helhet, när jag tänker efter…

 16. Mattias 19 Apr 2009, 21:34

  Håller med vår Martin om introt. Låter som jag kände mig i morse. Inte kan väl någon människa bli glad av detta?

  ***********************************************************
  Mattias: Detta är din hjärna som talar..Kanske minska på drickandet istället?
  ***********************************************************

 17. Andreas 19 Apr 2009, 21:49

  Men hör ni inte att det är “Sounds of the Universe” som stämmer upp sig? Analoga syntar från “orkesterdiket” som samlar ihop sig för insatsen? Ascoolt…om skivan levt upp till det. Vilket den kanske inte gör -måste lyssna mer. Men “In Chains” gör det absolut och inte det sämsta introt i världen skulle stoppa mig från att höra en absolut klassisk Depeche-låt.

 18. Musse 20 Apr 2009, 00:11

  Sitter du och redigerar mina kommentarer nu din bov? :-D
  FYI drack jag inte en droppe utan det var en rejäl förkyling som lät som SOTU-introt i mitt huve

 19. Superlimpan 20 Apr 2009, 06:59

  Det där introt låter inte roligt alls. Börjar som en trött gammal telefonsignal och avslutas med någon sorts säckpipeliknande…
  Har inte riktigt fått någon bra känsla på plattan över huvud taget än. Har lyssnat två gånger sen i fredags och irreterar mig mest väldigt på produktionen och alla små ljud som inte riktigt passar in. Och var f-n är tempot?

 20. Martin S 20 Apr 2009, 08:23

  Word. Inte ens på Exciter saknade jag Alan Wilder så våldsamt som jag gör nu.

 21. DMC 20 Apr 2009, 08:54

  Tack för Depechefesten!
  Det var helt klart en lyckad tillställning.

  Bara glädje och “ahhh, lyssna på den här!!!” :)

  Ang SOTU så är det inte Depeche’s starkaste släpp. Fick så mycket hopp när jag hörde Wrong att SOTU bara känns fel.
  Inte urusel men inte asbra.

 22. Torso 20 Apr 2009, 09:15

  Det sprutar varken blod från näsan eller att jag skulle få känslan att vilja knulla till det här. Men jag kanske ändrar mig om en vecka eller två.

  Men OM nu skivan är en miss så tror jag att man inte ska skylla på Ben Hillier, eller avsaknaden av Alan Wilder. Vem vet hur det skulle ha låtit ifall nu Alan var med igen, säkert bättre, men hans “Recoil” har ju inte varit speciellt lysande under senare tid.

  Tror snarare att man får rikta sin “besvikelse” till hjärnan själv, Martin Gore. Eller att Dave Gahan fått alltför mycket inflytande.

  Martin Gore kanske borde supa igen.

 23. Martin S 20 Apr 2009, 09:29

  Jag hör dig, Torso, jag hör dig. Med tanke på Hilliers inblandning är det märkligt att skivan ändå är så platt och nyanslös som den är. Det hade jag faktiskt inte räknat med.
  Men allt soundrunkande i världen kan inte ändra att det skivan främst faller på är just låtarna. MLG verkar inte direkt ha haft den Gudomliga Inspirationen dunkande i årdrona den här gången.

  Själv tycker jag för närvarande att skivans största stund är en Gahanlåt. Det ni!

 24. Nomenklatura 20 Apr 2009, 12:09

  Andreas Tilliander uttryckte det ganska passande i senaste Sonic: “Troligtvis kommer jag inse att jag älskar SOTU nån gång 2018”. Den sätter sig långt ifrån efter första lyssningen helt enkelt.

 25. Mattias 20 Apr 2009, 12:21

  Inte under de följande 3000 lyssningarna heller i så fall, om det ska dröja ända till 2018 :-)

 26. DMC 20 Apr 2009, 12:33

  Ja det här är ingen “fan vad bra” skiva vid första lyssningen. (skönt det)
  SOUT får ta den tid den behöver.

  Dave sjunger som en gud på plattan. Dom finfina melodierna är inte där riktigt men harmonierna och stämmorna är grymma.

  Hade dom släppt en liknande PTA hade det varit uselt.

  Helt plötsligt är skivan bättre än i imorse. :)

  SOTU kräver lite av öronen.

 27. Martin S 20 Apr 2009, 12:37

  Jag när en gnagande känsla att om denna hade kommit efter Exciter hade det varit helt över…

 28. Jacques 20 Apr 2009, 12:44

  Om man inte kan uppskatta en låt som In Chains eftersom man, såhär 15 år senare, fortfarande inte kommit över Alan Wilder kanske det är dags att se över objektiviteten lite. Visst har jag förståelse för att man inte gillar Sounds of the Universe (själv har jag fortfarande inte riktigt bestämt mig), mena att ens nämna den i samma mening som Exciter finns ju inte på kartan!

 29. Martin S 20 Apr 2009, 12:59

  Jacques: Jag uppskattar inte In Chains för att jag anser att det är en svag låt med klumpig text. Det är min åsikt. Inte facit, lika lite som det du skriver är det. Vi tycker olika, helt enkelt. Lev med det.

 30. Fredrik 20 Apr 2009, 14:04

  Dom har blivit trötta helt enkelt. Tror också dom behöver börja supa igen. Kanske plocka in nån helt otippad producent med mer rockbakgrund så tempot kanske åker upp en bit. Duck dack duck duck dack… Nått sånt. Eller TjucktjuckutjuckTjack… Eller en Unplugged kanske? Det hade vart fett eller hur!?

 31. Jacques 20 Apr 2009, 15:45

  Martin: Ser att min kommentar blev lite vassare än menat, jag ber om ursäkt.

 32. Andreas 20 Apr 2009, 16:25

  ..och sen tycker jag också att Martin ska acceptera det faktum att det finns väldigt många därute som älskar “In Chains” och att det inte är det minsta märkligt.

  En väldigt lång recension kommer endera ikväll eller i morgon från mig.

 33. Martin S 20 Apr 2009, 19:18

  Accepterat! Inte begripet för fem öre, men accepterat.

Pingbacks & Trackbacks