16. Håkan Hellström – Mitt Gullbergs Kaj Paradis

Håkan Hellström är, förutom en av de mest uttrycksfulla sångare vi har, kanske vårt lands bästa liveartist. Tillsammans med sitt band sätter han igång ett sånt sväng så det kan bara liknas med de allra största i världen. Andra skivans, “Det är så jag säger det”, inledande “Mitt Gullbergs Kajs Paradis”, har tagit med den här euforin in i studion. Det är Håkans näst bästa låt. Och jag får puls varje gång jag hör den. Jag vill hoppa, dansa, skrika, ropa tillbaks som en bortsprungen katt mitt uppe i livet.

 

Kommentarer

5 kommentarer till “16. Håkan Hellström – Mitt Gullbergs Kaj Paradis”

 1. Martin S 4 Jun 2008, 08:32

  Men Bjurmans fem plus till “Det är så jag säger det” är ett klavertramp nästan i stil med Håkan Steens femplussare till “Be here now”.

 2. Jonas R 4 Jun 2008, 08:51

  Det betyder alltså att det bara är en låt av Håkan kvar på listan, då är det en av mina två kvarvarande favoriter som är utanför…(eller båda, Gud förbjude)

 3. Andreas 4 Jun 2008, 09:03

  Martin > och det är ju förstås helt sant. Men Bjurman var ju blind av kärlek till Håkan så Aftonbladet borde satt nån annan på att skriva recensionen! : D

  Jonas > Äfven Håkan hade haft med ett tiotal låtar om jag hade varit på det humöret från början… : )

 4. Martin S 4 Jun 2008, 10:23

  Andreas> Klart man fattar att någon VILL att en skiva ska vara så bra – men historiens facit har ju visat att “Det är så jag säger det” är Håkans mellanplatta – en treplussare på sin höjd. Mästerverken kom i Håkans fall före och efter det här andra albumet.

 5. Mattias 4 Jun 2008, 11:14

  Jag är blind av kärlek till Bjurman. Sveriges störste musikälskare.

Pingbacks & Trackbacks