10 Bästa låtarna #7

7. MUSE – UNDISCLOSED DESIRES

Muse är ett ojämnt band. Ibland är de hur bra som helst. Som här. Nästan, men inte riktigt, lika bra som förra albumets topp “Map of the Problematique”.


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

14 kommentarer till “10 Bästa låtarna #7”

 1. Fredrik 2 Dec 2009, 22:12

  Muse är verkligen ett knepigt band. Precis som du säger, asbra ibland och lysande tråkiga den andra stunden. Men ibland är dom fullständigt bländande i större längor vid första anblicken, för att sedan bli enormt tråkiga igen. Den här skivan tyckte jag först lät skitbra. Nu känns den nästan som en tvåa, eller svag trea. Frågan är om den här låten verkligen är bättre än t.ex. Resistence? Nja, jag blir lätt trött av dom. Men dom är ett riktigt bra band i grunden så det är synd att dom krystar ner sig så ibland.

 2. Andreas 2 Dec 2009, 22:22

  Jag håller denna högst, uprising tvåa och titelpåret trea!

 3. Jocke J 2 Dec 2009, 23:14

  Funderade just på det. Undisclosed Desires är den klart bästa låten men RnBproduktionen är too much för mig. Uprising får ta guldet på hög kukföring och fräscht shufflesväng.

 4. Superlimpan 3 Dec 2009, 00:31

  Jag gillar att dom vågar ta inspiration från rnbvärlden. Klart den låt på skivan som är mest intressant. Jag visste inte ens att det var Muse första gången jag hörde låten. Många av albumets låtar går mot “Queenfeeling in a bad way”… Opera och pop/rock är en farlig mix och borde nästan förbjudas!

 5. Martin S 3 Dec 2009, 09:17

  Hade länge enormt svårt för det här gänget. Som Limpan säger blir det symfoniskt på ett ganska jobbigt och präktigt “åh vi är så skickliga musiker”-sätt. Men samtidigt har de ett gäng apstarka låtar, och jag lurades till sist in. Jag sväljer det inte med hull och hår, men det gamla hatet jag kände innan är tämligen bortblåst.

 6. Jocke J 3 Dec 2009, 11:10

  Jag har svårt att tänka mig något värre för någon levande människa än att hämta inspiration från modern RnB.
  Som Limpan sammanfattar så fint med “Queenfeelingen in a bad way” uppfattar jag också som något väldigt hemskt. Det är iböand på gränsen till vad man klarar av faktiskt.
  Ändå funkar det för attityden finns där. Men en bara lite smutsigare produktion skulle lyfta Muse ett par snäpp.

 7. Andreas 3 Dec 2009, 19:15

  Har du svårt att tänka dig något värre för någon levande människa än att hämta inspiration från modern RnB? : =

  Din familj blir kokad av kannibaler? En neutronbomb rätt in i grannkvarteret? Av olycka doppa sina händer i salpetersyra? Att bli tillfångatagen av en seriemördare inspirerad av filmen “Seven”?

  Det finns bra mycket värre grejer än att bli inspirerad av modern Rnb eller? : O

 8. Jimp 3 Dec 2009, 19:31

  Andy är du rätt person att påpeka folks sätt att understryka sin åsikt? ;)

 9. Jimp 3 Dec 2009, 19:51

  Men var fan hittar ni RnB produktionerna??

 10. Andreas 3 Dec 2009, 20:19

  Absolut inte men just det här uttrycket tycker jag var..hrrmm…en smula överdrivet.

  Jag tycker inte heller det känns så värst mycket RnB. Kanske menar de pizzicatostråkarna och det torra beatet?

 11. Jocke J 3 Dec 2009, 20:28

  Du överdriver väl aldrig Andreas ;)
  Byt ut rockbandet och sångrösten i första versen mot valfri mulatt med långa ben och lite anabolamuskulösa snubbar med mycket blingbling som åtrår henne så tror jag ni fattar.
  Alternativt byt ut rockbandet mot tre snygga killar med synkat dansnummer.

 12. Andreas 3 Dec 2009, 20:49

  Å andra sidan är jag vansinnigt förtjust i beskrivningen “hög kukföring och fräscht shufflesväng”! : )

 13. Jimmy Monell 3 Dec 2009, 22:01

  Haha. Ja den formuleringen har jag inget emot.

 14. Pekman 4 Dec 2009, 11:05

  Får hålla med om RnB vibe:n, första gången jag hörde låten utan att veta vem det var så trodde jag på introt att det var nån RnB grupp som gjorde nån cover/samplings variant på James Ingram – Ya Mo Be There. Introna påminner en del om varandra.

  http://www.dailymotion.com/video/x1ln36_james-ingram-ya-mo-be-thereson-refa_music

  Sedan är det ju rätt mycket Die Another Die känsla över det hela också.

Pingbacks & Trackbacks