10 anledningar till att skita i att se Depeche Mode igen i januari nästa år.

Bild 10
En gång i tiden fanns en liten tomte som snott sina kläder från en Mc-butik. Han hade ett charmigt ojämnt léende som gav upphov en lätt läspning.
Denna person var Martin Gore, världens genom tidernas mest begåvade låtskrivare. På denna bild ser du en vandrande discokula med ett garnityr av etsad emalj.
Luras inte av den svarta nagellacken ty detta är ingen annan än Garton Gore, den falske, onde och farlige farbrorn som röjt undan allas vår M.L Gore.

1. “In Chains” -snacka om seg introlåt. Okej Screen-Gud, liten svart pojke, vi ser likadana ut, medans kvinnan sliter på i evighet.
2. “Wrong” -lura inte er själva. Den här tjänar inte ett fucking skviddeli-skvatt att framföras live av en hes baryton-Dave i ett lägre tempo (för att Gahan ska hinna/orka sjunga texten?)
3. “Hole To Feed” -maken till jävla dålig låt som inte tänder ens de påtända depechegubbarna.
4.  “Peace” -Jodå. Nu har de stekt dett apekoral. Men inte för de insett att de förnedrar sig själva när de framför vraket. Utan (antar jag) pga att Dave inte kan sjunga den här (heller).
5. “I Feel You” -Varför kan de inte bara sluuuuuuta att spela den här med deyt där töööntiga voodoo-introt med obligatorisk samling vid trummorna??
6. “Come Back” -Lägg ner. Bara för att en låt är genomusel på skiva kan den inte bli “riktigt bra faktiskt” live. Det är en medioker Beales-pastisch. Punkt.
7. “A Question Of Time”. NEEEJ! Den har låtit skit i över tio år. Inget tryck. Inget statisk. Vettlös gubbrock för vettigt folk som genom nostalgiörat tappat förståndet.
8. “Policy Of Truth”. Så när Depeche väl plockar fram lite “överraskningar”, vad väljer de då? Jo denna som aldrig varit särdeles häftig live…och
9. “Strangelove”…..denna som de inte ens körde i Arvika. Innehåller dessutom den beryktade “lesbiska kärleksscenen”. Need I say more? Ner i jordhögen! Grävlingamöte!
10. Depeche Mode nådde sitt klimax 1993. Det är 16 år sen. Alan Wilder var med då. Hildia Campbell och Samantha Smith körade. Depeche Mode spelade “In Your Room” och flickorna på skärmarna blinkade.

*

Joina kampanjen VÅGA VÄGRA DM ANDREAS. Kommer jag att klara mig?

Kommentarer

122 kommentarer till “10 anledningar till att skita i att se Depeche Mode igen i januari nästa år.”

 1. Jacques 20 Aug 2009, 00:09

  Som tidigare skrivet: Om du känner så ska du ju för bövelen inte gå. Om du nu kan undvika lidandet är det väl lika bra att göra så? Själv tänker jag cykla till Scandinavium (och eventuellt någon till spelning, beror på taggningen och ekonomin) för att njuta av en härligt tung “Wrong”, en snygg och dramatisk “In Chains”, revitaliserade verisioner av “Precious”, “It’s No Good”, “In Your Room”, “Fly on the Windscreen”, “I Feel You” och “Personal Jesus” samt fina framföranden av restet av setet. Tyvärr verkar även Master & Servant stekt från USA-vingen, men såhär 5 månader före spelningen så behåller jag hoppet =).

 2. Mattias 20 Aug 2009, 01:17

  Han hade ett charmigt ojämnt leende som gav upphov en lätt LÄSNING? Hans tänder var alltså gjorda av kiosklitteratur? :-)
  När det gäller sakfrågan tycker jag att du ska vägra DM Andreas.

 3. otto 20 Aug 2009, 02:15

  It really gets you nowhere
  It’s only makes you lower
  Nostalgia

  ;-)

 4. Torbjörn 20 Aug 2009, 02:56

  Anledningen att de inte spelar Peace är nog för att den inte år utgiven som singel i USA. Det är intressant att In Sympathy stektes efter turnéstarten i Luxemburg, det är intressant att Peace inte är kvar, det är intressant att Come Back bytts ut mot Miles Away och det är konstigt att Hole to Feed fortfarande är med i setet. De nya låtar kastas till höger och vänster och i ren panik bokar de spelning efter spelning och STÄLLER IN spelning efter spelning.
  Du radar upp 10 anledningar och minst hälften är goda anledningar till att du inte ska gå på konsert. Men de ska spela i Malmö! Varför? När gjorde de det senast, ’84? Borde betyda nåt, antingen att de snart spelar i Löfbergslilahallen i Karlstad för att ingen vill se dom eller att det är deras sista turné. Jag skulle inte våga stanna hemma.

 5. Andreas 20 Aug 2009, 07:31

  goddamn it! LäspNing, Mattias. : )

  Jacques: Jag önskar det var så lätt att undvika att gå o se dem! Ska du cykla till Stockholm??

  Torbjörn: Låt oss isåfall verkligen hoppas att det blir den sista turnén. En sån här platta till och vi får vara glada om Depeche undviker Viking Line.

 6. DMC 20 Aug 2009, 08:06

  All heder till dig Andreas om du står för allt du har skrivit om Depeche här den senaste tiden och skippar deras kommande sverigespelningar! :)
  Då bjuder jag dig på ett par slattar bira om du klarar detta!

  Men du måste för och efterfesta såklart :D

 7. Magnus 20 Aug 2009, 08:28

  Sannolikt kommer jag att stå på golvet i Malmö Aren den 25 januari och vara i samma extas jag alltid varit på en Depeche konsert…

  Visst de spelar ibland mediokra låtar…speciellt de från de senaste 4 plattorna…

  Även om jag skulle önska att de tog bort låtar som:
  I Feel You (börjar bli tjatig)
  In Your Room (se kommentar ovan)
  Policy Of Truth (finns betydligt bättre låtar på Violator, varför inte ta med Halo eller Clean)
  It’s No Good (Barrel Of A Gun hade passat mycket bätre)
  Master And Servant (blev glad och överraskad över att de spelade denna klassiker, men det finns bara en låt från denna platta jag vill höra…Lie To Me…)
  Personal Jesus (jag får nog mycket skäll nu…men ja jag vill inte höra denna mer…)

 8. Martin S 20 Aug 2009, 08:34

  Du kommer att klara det. Jag kommer att joina dig i frånvaron.
  Det räcker nu. Det är över. Jag tänker inte förnedra mig längre.
  (Och rent privat är det ett riktigt jävla skitdåligt datum också, om man ska vara sådan).

 9. Ängel 20 Aug 2009, 09:41

  Martin visade på Arvika med “Home” varför det är värt och se de igen, han har ju lagt till en mini-dans.. kanske för att han vill försöka vara lika svettig som Eigner och Gahan när de går av scen.
  Det är värt live-projektionen till Strange Love också, som är klockren..

 10. F Strage 20 Aug 2009, 11:20

  Andreas! Du ska ha all heder för att du inleder den här kampanjen. Jag kommer också att stötta dig. Men till skillnad från Martin tror jag att det är fysiskt omöjligt för mig att skippa en Depeche-konsert i Globen. Nya skivan må vara skräp men jag hade ändå kul i Berlin. Och jag tycker att “Hole to Feed” är rätt bra. Att de slutat spela “Peace”, eller “Piss” som vi numera kallar den, är också positivt. Det sorgligaste med den här Depeche-turnén är att de bara spelar en låt från “Playing the Angel”. “John the Revelator” och “Suffer Well” skulle kunna växa till lika stora livefavoriter som “Personal Jesus”. Men Depeche är fega. Extremt fega. De borde kunna stöka om sin setlista lika radikalt som Metallica, vars konsert på Sonisphere innehöll 8 (!) låtar som inte spelades i Globen tre månader tidigare.

 11. Nicklas UC 20 Aug 2009, 13:19

  Tycker att det känns lite väl drastiskt.
  Tänk om, OM, det är riktigt jävla svin bra, och du är inte där… Du skulle aldrig kunna förlåta dig själv. Tänk hur mycket du och bandet har gått igenom “tillsammans”, och helt plötsligt är du inte en del av det. Jag har i svaga stunder tänkt samma tanke om Duran Duran ibland, som jag har delat mitt liv med, men det är en livslång kärlek som ett förhållande i nöd och lust.
  Just nu är bandet i nöd, och jag tänker stötta.
  Funderar på att se DM i Malmö,
  lite mindre, lite intimare…och med lite hopp om att det blir lite fantastiskt.

 12. Andreas 20 Aug 2009, 13:35

  Skåda den övre bilden, Nicklas. Skådan den övre bilden. Jag vill så gärna stå vid sidan av min livslånga kärlek. Men det är svårt nu. Mycket svårt.

 13. F Strage 20 Aug 2009, 15:06

  “Jag har i svaga stunder tänkt samma tanke om Duran Duran ibland, som jag har delat mitt liv med, men det är en livslång kärlek som ett förhållande i nöd och lust.”
  I “svaga stunder”?! Kom igen, Nicklas! Det är beundransvärt att du stöttar Duran Duran men de har ju inte gjort någon bra skiva sedan 1993! Och innan dess hade de inte gjort någon bra skiva sedan 1986! Du är inte trogen. Du är en kvinna som håller fast vid sin man trots att han kommer hem varje kväll och slår henne blodig. Och det är exakt så vi med 90% säkerhet kommer att känna oss i Globen. Andreas genomgår inte en svag stund. Han är modig och stark som vågar ställa sig upp och säga ifrån.

 14. F Strage 20 Aug 2009, 15:28

  Det här är i och för sig bra mangel.

  http://www.youtube.com/watch?v=BIUj7oUiuEo&

 15. Andreas 20 Aug 2009, 16:20

  Hahaha! Det är hårda bud att vara gift med Duran. I övrigt, Fredrik, så håller jag med dig med angående avsaknad av “John the Revelator”. Ofattbart. Men som du själv konstaterar så är Depeche Mode fega, oinspirerade och framförallt vääldigt trötta i sina låtlistor.

 16. Jocke J 20 Aug 2009, 16:45

  Jag tänker inte ifrågasätta vad du känner eller dina argument Andreas men att gå från “världens bästa band” i mars till något att sky som en leprasjuk i augusti är i alla fall en sjuhelsikes resa. Du har en poäng definitivt men om du är det minsta sugen ska du såklart gå på globen, det kan faktiskt bli bra.

 17. Andreas 20 Aug 2009, 16:52

  Mycket korrekt och smakfullt beskrivet vad som hände mellan “Wrong”(bäst) och “Sounds of the Universe”(leprasmittad, Jocke)! : D

  Depeche Mode kommer för övrigt alltid vara världens bästa band för mig.

 18. Nicklas UC 20 Aug 2009, 17:39

  Hahaha!
  Duran Duran har sina stunder även på svaga album. Och föredrar både “Medazzaland” och “Astronaut” före “Notorius” från -86. Och plattan från -93 är ännu uslare. 2-3 bra låtar, men bara för att den innehåll en hit så säger folk att plattan är bra…*hmmm*…
  Men där emot har jag känt mig lite blåslagen efter vissa av koserterna, på samma grunder som Andreas skriver om DM.
  Och vist är det strongt att sätta ned foten och säga ifrån, men som ni skriver, ni kommer ju vara där i alla fall… “I give in again and again – pain”!

 19. DMC 20 Aug 2009, 17:59

  Nicklas, det blir svinbra Per Automatik (fan vilket snyggt namn) om Andreas inte går på konserten! :D

  Men jag misstänker att det kommer att vara svårt att låta bli.

 20. Jacques 20 Aug 2009, 18:40

  Andreas: Cyklandet var mer en referens till att min lägenhet ligger på bekvämt cykelavstånd från Scandinavium, snarare än att jag skulle kasta mig på hojen och trampa flera mil i ren frenesi för att se Tour of the Universe :). Jag tror dock att det här blir riktigt bra!

 21. Mos6581 20 Aug 2009, 23:51

  När jag hörde textraderna:

  I heard it from Mary
  Who heard it from Ruth
  Who swore on the bible
  She’s telling the truth

  …så tänkte jag: Nu är det slut. Over. Han har glömt hur man gör låtar och texter. Men de är värda fler chanser. Det handlar ändå om världens bästa band. Och så kom Playing The Angel, och med den var hoppet och förtroendet åter.

  Så var det dags för Sounds of the Universe. Bara titeln kändes hopplös. Många av låtarna var bottennapp – även om tex Wrong var fantastiskt bra. Arvikaspelningen sedan – “en dag på jobbet”, med stympad setlist. Nu är förtoendet lågt. Det kan vara slut nu.

  Men. De ska ha en chans till. Det handlar ändå om världens bästa band. Och OM det nu handlar om den sista turnén vill jag inte missa detta. Jag hoppas innerligt att de till 2010-gigen kommer att rumstrera om ordentligt i setlisten. Köra lite b-sidor. För fansen. För oss. Dvs jag har ju exakt den naiva inställning som Strage beskrev ovan. Men om det inte blir bra denna gång – då blir det nog någon slags skilsmässa ändå :)

  /Thomas

 22. Thobias 21 Aug 2009, 09:44

  Hoppet är ju det sista som överger möjligen med undantag av kiss o bajshumorn. Skulle verkligen byta ut alla låtar på setlisten från Arvika utom Fly on the Windscreen och ber till högre (och lägre) makter om att de möblerar om drastiskt. Fredrik nämner Metallica och det är ett lysande exempel på ett band som genom åren känt sig så pass säkra på sina fans att de plockar fram drösvis med udda låtar under konserterna. Hoppas Gore och company också snart inser att de har en unik låtskatt som är värd att luftas i större utsträckning än det gjorts tidigare och att de inser att publiken faktiskt kommer att älska det. Jag tror det kommer att hända. Kanske inte denna gång men kanske nästa. Vågar dock inte chansa så Globen hägrar för mig och jag kommer troligen fortsätta att gå ’til the bitter end.

 23. Andreas 21 Aug 2009, 10:19

  Word Thomas & Thobias! Men det kommer inte hända. Depeche Mode är för lata för detta. Metallica räknar 1-2-3-4 och känner sig för. Några rep senare är saken biff. Depeche Mode lyfter inte ens på luren till Alan Wilder som sitter på backtracksen till gamla låtar. De ber Ben Hillier att omprogrammera “Strangelove” och “Master and Servant” för ett par hundra tusen. Eller så repar Gordenoz in en gammal låt på pianot. Det är ju inte ens så at Gore tar upp guran och sjunger en sång.

 24. Andreas 21 Aug 2009, 10:20

  Och självklart är “Playing the Angel” (eller rättare sagt 4-5 låtar från plattan) tillsammans med “Wrong” och möjligen nåt spår till de enda lysande undantagen för Depeche Mode de senaste 12 (TOLV) åren.

 25. DMC 21 Aug 2009, 11:07

  Så. Nu är biljetter införskaffade till Globenkonserten.

 26. Magnus 21 Aug 2009, 11:33

  Hur gör man för att få tag på biljetter innan dom ens har släppts???

 27. DMC 21 Aug 2009, 12:08

  Om du kollar under din stol så har du en röd liten spak där. Dra den framåt tills du hör ett litet klick.
  Efter några minuter rasslar det till skrivbordslådan och vips så ligger biljetterna där.
  Väntan är obeskrivligt nervkittlande!

 28. Thobias 21 Aug 2009, 12:34

  Jepp. Har köpt jag också. Hoppade ståplats denna gång. Blev sektion A7. Drog i den röda spaken. Helt sjukt att det fungerar egentligen.

 29. Magnus 21 Aug 2009, 13:28

  jag har ingen röd spak under min stol…
  :(((

 30. DMC 21 Aug 2009, 14:00

  Du måste dra hårdare!!!

  Fick sektion A9 rad 5. Skippade ståplats jag med. Man börjar bli lika sliten som Gahan.

 31. Thobias 21 Aug 2009, 15:03

  Ja det där märkte jag med. Fick slita som en besatt. Helt skinnflådd om händerna. Men det var det värt. A7 rad 9 om jag inte minns helt fel. Ganska nära varandra. Då kan vi spela schack över bluetooth om de spelar fel låtar.

 32. Andreas 21 Aug 2009, 23:58

  Nu ska inte bara “Fragile Tension” bli singel. “Hole to feed” ska tydligen bli singel i USA. Innan var ju “Peace” succésingel i Europa (i princip helt utan listplaceringar och Depeche Modes minst framgångsrika singel NÅGONSIN) och “Perfect” singel i USA. Bra tänk av bolaget att pressa ut många av hitlåtarna på singlar. Jag föreslår följande upplägg för övriga hösten:

  “In Sympathy” singel för Chile, Danmark & Trinidad/Tobago

  “Miles Away” singel för Kenya, Spanien och Norrland.

  “In Chains” singel för Nya Zealand, Indien och Ierland.

  “Jezebel” singel för Maldiverna, Togo och Malaysia.

  Samtliga singlar släpps i 32 remixer per låt varav minst 16 är gjorda av Krüder & Dorfmeister.

  För samlare släpps samtliga gjorda SOTU-remixar i en hyperexklusiv box stor som en familjepizza som kostar bara tretusen spänn innehållandes även tre klistermärken, en pin, en poncho med plockepinntryck samt en leverpastejmacka.

 33. DMC 22 Aug 2009, 10:15

  Jag har 3 st Depeche-kippa’s som det står Peace på. Det ni! :D

 34. Leon 22 Aug 2009, 16:08

  Fredrik jag håller med dig till hundra procent hade inte kunnat säga det bättre själv. Men samtidigt så känner jag att det är läge att referera till min gamla mor “- Sök inte upp det förflutna ta vara på framtiden och låt det goda minnena vara din glädje..” Nej varken hon eller jag är frikyrkliga, men det stämmer så jäkla bra in på DM. Gubbarna har blivit gamla och sämre för vart år. Varför inte bara leva med det och ta saken för vad den är. Frågan är om man egentligen börjat lyssna på dem alls om de lät lika i dag nu när vi är lite äldre än vi var när det begav sig..Att tro att DM skulle bli bättre med tiden är fullkomligt naivt..kanske dags att sträcka på sig och säga jag var ett fan…hur retro riktigt det än är att att ha en DM t-shirt på sig, vid skånegatan..jag vägrar den, och dammar av mina DM tolvor då och då..med ett leende kan säga det har VAR fan bra skit..

 35. Nomenklatura 24 Aug 2009, 10:46

  I all denna misär kan jag i varje fall tipsa om en hel del förhållandevis utsökta SOTU-remixar som ligger uppe på Youtube.

 36. Pappa A 25 Aug 2009, 10:12

  Jag är med dig.

  Alla relevanta skäl har redan redovisats här, så jag nöjer mig med detta:

  Kära DM!

  Det känns som om vi måste gå vidare.

  Det är inte jag, det är ni.

  Tack för åkturen,

  /a.

 37. Martin S 25 Aug 2009, 12:57

  Pappa A: Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Huvudet på spiken, as they say.

 38. Pappa A (A Kilander) 25 Aug 2009, 13:37

  Tack, Martin! Jag trodde faktiskt att det var min Mozglöd som skulle falna snabbast, inte DM. Men så blev det.

  Här kommer ett post scriptum:

  Men ändå, mitt kära DM. Kanske får vi ihop det någon natt någon gång igen. Lite fulla, fumlande för gamla synders skull. Skrattar. Gråter, kanske. Men både ni och jag vet att det aldrig kommer att bli samma sak.

  De säger att ungdomskärlek aldrig rostar. De har fel.

  Med ömhet,

  /anders

 39. Andreas 25 Aug 2009, 22:06

  Jag kan helt plötsligt inte logga in på forumet Home. Jag hoppas innerligt det är en tillfällighet…

 40. Andreas 26 Aug 2009, 11:58

  Nix! Det var ingen tillfällighet. Då är signaturen BEAtROOt alles på depeche-mode.com antar jag… Mycket märkligt om jag skulle bli avstängd av admin där. Jag har nämligen inte sagt ett skvatt kontroversiellt på forumet. Därför kan jag bara se neggandet av DM just nu på Kollaps som eventuell anledning. Vore inte det smått otroligt isåfall? Kan man m a o bli avstängd på ett forum för handlingar utanför detta? Åsiktsregistrering, någon?

 41. Torbjörn 26 Aug 2009, 13:16

  Tja…eller är det ditt senaste inlägg på Home som fått nån att ilskna till?

 42. Yngling 26 Aug 2009, 13:22

  Det är p.g.a. alla er gamlingar som bra synthband dör ut bl.a.! Det är väldigt få gamla synthband kvar som spelar live och DM är ett stort sådant.. finns ju en del undantag men dessa band gör oftast “reunion” tours o.d. Nu har DM också hållt sig relativt bra genom alla dessa år och där är ju enda undantaget Alan Wilder. Men det är upprörande att se att bara för att ett band som DM försöker fortfarande göra något innovativt, att Martin fortfarande har bästa klädstilen inom synthvärlden och att dessa gubbar bara börjar bli lite äldre så ger ni upp allt och baktalar och kritiserar ALLT de gör.

  Jag tycker bara att det är synd att något så otroligt bra måste dö ut och lämnas till alla nyare fans som förstör stämningen lite…

 43. Andreas 26 Aug 2009, 13:34

  Torbjörn > Vilket inlägg skulle det vara? Det om “Fragile Tension” som singelval? Jag skrev inget som helst olämpligt i detta.

  Yngling > Aoch! Är det på grund av PUBLIKEN som bra band dör ut? Har Martin Gore bästa klädstilen inom syntmusiken? Nu skojar du.

  I övrigt är det ju just så. Att när band slutar vara bra/innovativa så tappar publiken till slut intresset. Annars hade väl Simple Minds, Birdland, The Farm och Kajagoogoo spelat på Stockholms stadion nästa sommar.

  Läs hela Depeche Mode 151 innan du uttalar dig om gamla gubbars kritik nästa gång.

 44. Torbjörn 26 Aug 2009, 13:52

  Nej, du skrev verkligen inte nåt olämpligt. Tänkte bara på din formulering om sista spiken i kistan och ditt “I’m outta here!” Kanske fick du en lite väl hård knuff i ryggen där. Chansar bara.

 45. Andreas 26 Aug 2009, 14:39

  Så kan det vara. : )

  Nåväl, jag har frågat Peter2 nu iallafall får vi se.

 46. Michelle 27 Aug 2009, 09:57

  Ungefär samma diskussion här som på diverse IAMX-forum om senaste utvecklingen hos honom. Det verkar komma en punkt i alla artisters liv då deras smak skiljer sig från smaken hos de tidiga fansen. Finns väl bara en sak man kan göra: välja att hänga med i det nya eller låta bli.

  Andreas om du inte vill gå på Depechekonserten i januari så låt bli, det gör nästan ont att läsa om all ångest och vånda. Det finns säkerligen roligare saker att göra än att tänka på och gnälla om Depeche. Jag tycker du ska göra någon av dom sakerna istället:)
  Till er andra som antingen inte har gett upp och hoppas på något bättre, eller som jag, fortfarande tycker det är bra; vi ses i Globen^^

 47. Andreas 27 Aug 2009, 10:35

  Jag ska inte gå Michelle, men det är fyllt av vånda såklart då jag sett varenda spelning x flera sedan 88.

  Nu vill jag egentligen inte dryfta det här så mycket mer eftersom det ligger ett löjets skimmer över betydelsen av detta i mitt liv (inte stor)

  Men ett hmm också! Tidiga fansen? Jag har haft Depeche Mode som favoritband sedan jag var 8 bast. Det är alltså sedan 1982. 27 år goddammit!!

  Visst jag var ett tidigt fan sett till min ålder, men jag har varit med under alla år just därför att det är världens bästa band i mina öron.

  Jag älskade “Violator” när folk skrek om att det var för mycket gitarrer (jo det kan verka obegripligt idag men det är sant).

  Jag älskade “Songs Of Faith and Devotion” när “syntarna” lade ner Depeche som blivit “nya” U2. Jag stod bakom mitt DM i “Ultra”.

  Jag var ytterst besviken under “Exciter” och trodde det var slut. Sen kom “Playing the Angel” som var en riktigt bra skiva. Och sen kom briljanta “Wrong”. Men sedan blev det “Sounds of the Universe”. Och jag vill inte att detta ska missuppfattas (igen) så därför skriver jag det tydligt så ingen kan missuppfatta det:

  Depeche Mode är mitt favoritband genom alla tider.
  Depeche Mode a 2009 är ett skämt. Dave Gahan har tappat rösten. Martin Gore går klädd som en vandrade discokula. Andy Fletcher har för små kläder. Deras nya låtar är inte bra och versionerna på de äldre är väl okej men det är samma låtar de spelat i 20 år.

  Nu är jag så trött på diskussionen att jag snart lägger ner denna.

 48. Andreas 27 Aug 2009, 16:13

  Home kommenterar kring varför min avstängning: “I honestly have no idea. According to the system you’re not banned, but your account is gone. No idea why.”

 49. Nicklas UC 27 Aug 2009, 16:57

  Det är som Johan Kinde sa en gång “Kläderna är viktigare än musiken”, så om Martin ser ut som en discokula, ja då är det fan över… ;)
  (kunde inte låta bli)

  Jag gillar att det vädras åsikter, stöts och blöts, det är det som är det roligaste med hela Kollaps! förutom alla glana historier förståss…

  Tycker det börjar bli dax för en ny topplista, varför inte MLG´s kläder genom tiderna…?!

 50. Andreas 27 Aug 2009, 17:05

  Det är topplista i faggorna! : )

 51. Mos6581 28 Aug 2009, 08:25

  Love them lists! Vad det än må handla om :)

 52. Jocke J 28 Aug 2009, 09:39

  MLGore top ten silly hats? :D

 53. Martin S 28 Aug 2009, 10:20

  Martin Gores genom tiderna tjusigaste kortbrallor?
  (Jag röstar för egen del på den där gulliga skinnkalsongen han hade på World Violation-turnén).

 54. Mos6581 28 Aug 2009, 10:33

  Hehe, man kanske kan börja med att göra en top-10-lista av tänkbara MLG-top-10-listor :)

 55. Nicklas UC 28 Aug 2009, 14:21

  Det börjar snart bli dags att lista 2000-talets bästa låtar också…

 56. Alex 28 Aug 2009, 20:30
 57. DMC 28 Aug 2009, 22:35

  Plats 65, Dimmu Borgir, ”Blessings upon the throne of tyranny”
  Bra där!

  När vi ändå är inne på norsk fjordrock så måste jag säga att jag är ett fan av deras låt Mourning Palace (där dom har klippt bort en takt i introt på Spotify, märkligt). Den kom visserligern på 90-talet…
  Det är väl Dimmu borgir’s Never Let Me Down Again.

  Dom har fina titlar på For all tid.

  Live på frysen för en herrans massa år sedan kläckte sångaren ur sig, “godkväll alla monsterdiggare”… Black metal humor?

 58. Fredrik 29 Aug 2009, 01:30

  Andreas för helvete skärpning! VECKANS!!!

 59. Fredrik 29 Aug 2009, 01:30

  Det gäller ju faktiskt även dig Jens. Skämmes!

 60. Andreas 29 Aug 2009, 09:04

  Ang topp 100 lista..

  Strage väljer alltså Johnny Boy´s one hit wonder som decenniets bästa låt. Inget dåligt val. Jag gissar att herr Hellqvist inte är sen att hålla med.

  Ladytrons “Destroy” är ju också riktigt bra och blir tvåa.

  Noterbart är också att Kitte har två placeringar och Jens en. Bra jobbat, Tranås.

  Freddan: Ska du inte skälla om detta på rätt forum!? : D

 61. DMC 29 Aug 2009, 10:00

  Ang USA’s synthdrottning Britney Spears så skulle jag nog välja Radar från samma LP.

 62. Fredrik 29 Aug 2009, 13:15

  Haha, jo kanske Andreas. Men vore inte det som att sitta hemma och skrika ut i tomma luften? Vill man någon nånting så antingen ringer man väl eller sticker dit och knackar på.
  Fan jag vill också göra en topp hundra. Men det verkar ju asjobbigt, måste man ranka dom också? Det går ju aldrig.

 63. DMC 16 Oct 2009, 18:36

  We are happy to announce that Nitzer Ebb will be opening up for Depeche Mode on the Tour Of The Universe. Nitzer Ebb will start their support slot on January 9th, 2010, in Berlin, and continue until the end of February.

 64. Andreas 17 Oct 2009, 00:24

  Spontant: Nu blev det med ens lite svårare att vägra Depeche. Tjugo sekunder senare: Men med Nitzer blir det ju å andra sidan inte mindre repris. Jag har sett Nitzer tre gånger sedan comebacken. Första gången i Arvika var grym! Andra gången på tinitus var helt ålright. Tredje gången på Universitet var det inte så spännande längre. Ja ni hör ju själva.

  Jag har sett Depeche jag vet inte…10 gånger? Nitzer…hmm 10 gånger? Ska jag m a o se dem igen och konstatera att det var fina tider för snart sjutton år sen? Vi får se. : )

 65. Jocke J 17 Oct 2009, 10:51

  Andreas, man hör ju att du egentligen vill gå ;)
  Gör ingen grej av det här nu. Se det som en kul utekväll med två bra band. Sämre har du varit och sett, jag lovar. Trevligt sällskap om inte annat. Dessutom kan du behöva slå runt lite som nybliven papsi :)

 66. DMC 17 Oct 2009, 16:46

  Ja det skriker verkligen. “jag vill gå!!!” mellan raderna :)
  Släpp sarjen nu och bege dig till Globen!

 67. Andreas 18 Oct 2009, 00:04

  Så illa är det inte : )

  Nej, än så länge har jag ingen panik, trots Nitzers tillkommande.

 68. Superlimpan 18 Oct 2009, 10:10

  Känns inte direkt jättespännande med Nitzer. Men jag verkar vara i minoritet bland DM fansen på forumen…

 69. Martin S 18 Oct 2009, 11:10

  Papi Raul spatserande av och an i sidled på scenen i någon sorts hundkoppel? En gång till? Nja, jag passar.

 70. DMC 18 Oct 2009, 12:36

  Martin, det är frivilligt.
  Du behöver inte försvara dig :)

 71. Andreas 30 Dec 2009, 10:05

  En månad kvar. Fortfarande ingen biljett. Att sluta cirkeln pratade jag och Kenta om i Tranås. Det var 21 år sen vi såg Depeche & Nitzer på Scandinavium. Men GOSSE var det andra tider då?

  Duc Nahn istället för Nanbröd! Pimpf istället för upp-pimpad Martin Gore! En snittålder på 17 år istället för 47!

  Med detta sagt så kommer jag kanske trilla dit ändå men just nu står kampanjen fortfarande fast. Nitzer Ebbs nya skiva har mördat mina öron för ett bra tag framöver. Den som kommer lyssna på en enda låt från “Industrial Complex” om fem år upp med en hand och resonera kring detta!

 72. Fredrik 30 Dec 2009, 13:15

  Det kan säkert komma att hända. I nått fall av random.

 73. Nicklas UC 30 Dec 2009, 16:22

  Efter att ha varit på resande fot ett bra tag så har jag halkat efter med informationen, inte minst om DM.
  Men såg i en script från en Q&A med Alan Wilder att han inte var helt främmande att jobba med DM igen..

  När han fick frågan om att jobba med DM igen svarade han: “I wouldn’t mind working with the band!”
  …och…”Everyone has their price”.

  Är det någon sanningshalt i detta?

 74. Andreas 30 Dec 2009, 18:04

  Det finns viss sanningshalt i svaren från Alan beroende på vilken lampa man lyser på dem med. : )

 75. DMC 2 Jan 2010, 10:48
 76. Andreas 22 Jan 2010, 07:35

  9 dagar kvar och jag är nästan kusligt odrabbad av någon slags feber inför Sverigebesöket av mina kanske två största favoritband genom tiderna. Kampanjen om att våga vägra Depeche går härmed in i sin slutfas!

 77. DMC 22 Jan 2010, 09:45

  Ska du inte till Beriln och se Recoil i Hansa Studio då? Kan bli hur bra som helst, eller hur knasigt som helst.

  Annars, må kampen gå vidare. Jag är på motståndarsidan men är av det fredliga slaget :D

 78. Thobias 22 Jan 2010, 10:10

  Peeeeeeeace wiiiill come to mig också tror jag. Inga förväntningar alls. Kan bara bli bättre än vad jag tror;)

 79. Andreas 22 Jan 2010, 11:04

  Recoil i Hansa!? : D Vad är oddsen för att komma över en biljett? Datum?

 80. Jimmy Monell 22 Jan 2010, 13:34

  Gulp va coolt Recoil i Hansa! Dit vill jag

 81. DMC 22 Jan 2010, 16:03

  19’e mars. Slutsålt.

 82. Jimmy Monell 22 Jan 2010, 16:05

  Såg det. Föga överaskande! Blir det några datum i Sverige?

 83. DMC 22 Jan 2010, 16:24

  Keina Ahnung som den fantastiska gruppen heter.
  Det blir några spleningar i Tyskland vad jag vet än så länge.

 84. DMC 22 Jan 2010, 16:24

  Keine

 85. Alex 24 Jan 2010, 00:49

  Andreas – det ska ev släppas 150 biljetter till för recoil.

 86. Alex 24 Jan 2010, 00:50

  till hansa altså.

 87. Alex 24 Jan 2010, 00:54

  Datum so far:

  12th March – Barcelona @ Sala Apolo

  13th March – Madrid @ Sala Macumba

  19th March – Berlin @ Meistersaal, Hansa Tonstudios –

  20th March – Hamburg @ Kulturkirche Altona

  25th March – Munich @ Hansa 39, Feierwerk

  27th March – Cologne @ Alter Wartesaal

  2nd April – Bucharest @ Front/The Ark

  23rd April – Paris @ Le Bus Palladium

 88. Andreas 24 Jan 2010, 10:19

  Tänk om man fick tag i biljetter nånstans. Jag ska rannsaka familjens ekonomi ordentligt för det här vill jag inte missa.

 89. otto 24 Jan 2010, 10:30

  Andreas man hör ju på namnet barnbidrag att det är barnets sätt att ge sin pappa ett bidrag till hans intressen ;-) Där har du den ekonomiska lösningen :-)

 90. DMC 24 Jan 2010, 11:14

  Andreas, en lite snabbudget på Recoil.

  Flyg t o r, 310. Hotell (en natt, 450) Biljetten 250.

  Vore askul om du kunde haka!

 91. Alex 24 Jan 2010, 11:37

  Biljett fixat till dig Andres!

 92. Alex 24 Jan 2010, 11:38

  fort och fel blev det.

  “Biljett fixad till dig Andreas!”

 93. Andreas 24 Jan 2010, 11:53

  Det är ju fantastiskt!! Då ska vi se om allt kan lösa sig vid sidan av viljan att åka… : )

 94. Jimpan 24 Jan 2010, 16:08

  What!!! Jag ska dit jag med

 95. Andreas 24 Jan 2010, 16:53

  Lyssnar just nu på Black Box (Complete). Det är som det är. Det är det bästa från en Depechare sen 1993. “Wrong”, “Precious”, “Black Box”, “Luscious Apparatus”, “Incubus”. Nåt sånt.

  Recoil i Hansa i Berlin! Alex du är fantastisk!! Nu kan jag dock säga att min kampanj kring nostalgiaftonen i Globen har “lyckats”. Mina surt förvärvade pengar går till Berlin & Alan Wilder!

 96. Andreas 24 Jan 2010, 16:57

  Fan det är inget fel på “Grain” heller. Känns som att hälsa på en bortglömd vän man inte pratat med på 20 år. Tänk om Alan plockar upp en sån godbit? : D

  Den bokningen låter class, Calle. Vi kan väl höras i veckan!

 97. DMC 24 Jan 2010, 18:27

  Det gör vi! :) Kommer att bli en kanonresa med stor rekyl! :D

 98. Mos6581 24 Jan 2010, 23:05

  Biljett till Scandinavium: Check. Möjligtvis okäckt men ändå.

  Träffade Jens & Mr Monell i GBG för någon vecka sedan och vill då minnas att båda herrarna växlade mellan ‘kommer absolut inte’/’kommer absolut’ många gånger under kvällen :)

  /T

 99. Andreas 25 Jan 2010, 07:31

  Jens & Mr Monell tycker ju väldigt mycket som mig gällande detta.

  Idag är Depeche Mode i Malmö och jag önskar alla där en grym konsert!

 100. DMC 25 Jan 2010, 15:14

  Recoil-spektaklet börjar skruvas upp till en liknande hysterisk Depeche-Berlin-träff!

  Inte samma stora skara dock men tror vi blir runt 15 Depeche’are på samma hotell.

 101. Andreas 25 Jan 2010, 16:48

  Låter grymt! Ringer dig senare idag el imorrn!

 102. DMC 26 Jan 2010, 10:45
 103. otto 26 Jan 2010, 11:39

  Kanske kanske skulle man varit där ;-) Var det några överraskningar i playlisten eller var det samma gamla visa igen?

 104. DMC 26 Jan 2010, 11:40

  Hon har fel i en sak men det är för att hon inte vet bättre.
  Depeche gör sig bäst på Berlin Olympic Stadium. :)

 105. Andreas 26 Jan 2010, 12:43

  Härligt med fin recension. Jag får lite sug igen. Sen minns jag Arvika. Sen tänker jag på ljudet i Globen. Sen tänker jag på Christian Eigner och de tre senaste turnéerna. Sen tänker jag på Devotional. Och sen längtar jag till Recoil i Hansa i stället.

  Men det börjar bli tuffa dagar nu, jag kan inte luras, på söndag är det dags -med eller utan mig!

 106. Pappa A 26 Jan 2010, 12:48

  Andreas min vän. Jag vågar fortfarande vägra. Glöm inte att det tyvärr, som dålig lök på rutten lax, alltid finns en risk att dom kör Peace.

  Ville bara säga det.

  /a

 107. DMC 26 Jan 2010, 12:49

  Allt är över nästa måndag.
  Du klarar dig oavsett krystiga och bajsnödiga inlägg här hurvida Depeche är bra eller inte i dagsläget.

 108. Jens 26 Jan 2010, 14:35

  Låtlistan i Malmö
  In chains
  Wrong
  Hole to feed
  Walking in my shoes
  It’s no good
  A question of time
  Precious
  World in my eyes
  Insight
  Home
  Miles away/The truth is
  Policy of truth
  In your room
  I feel you
  Enjoy the silence
  Never let me down again

  Extranummer:
  One caress
  Stripped
  Behind the wheel
  Personal Jesus

  Nä vad fan jag hoppar nog spelningen i scandinavium ikväll. Det luktar trots allt väldigt mycket Arvika.

 109. Andreas 26 Jan 2010, 14:43

  Jepp. De roligaste och mest överraskande gamla numren från tidigare på turnén är alla borta:

  Fly On the windscreen
  Strangelove
  Master and Servant

  och de två sistnämnda fick jag inte uppleva.

  One Caress växlas ibland med Dressed in Black men vafan spela roll. Det är Peter Gordeno på piano, same shit.Jag blev exalterad förra turnén när jag hörde att My Secret Gareden sepaldes. Hur roligt var det, handen på hjärtat? Vem som helst kan väl köra barpiano t en Depchelåt. Fram m guran o sluta veva m armarna, Martin! : D

  Samtliga klassiker har man sett och jublat till i överdos. Jag ryser inte ens längre. Eigner allena dödar Stripped.

  Inledningstrion är så tråkig så att det närmast liknar Exciterturnéns katastrofala början i antklimax. Wrong kunde varit så jävla mycket bättre live.

  Med detta sagt så är egentligen Precious den enda outsidern. Synd bara att den är så förbannat tråkig live.

  Ändå kan jag mycket möjligt få panik på söndag.

 110. otto 26 Jan 2010, 14:46

  Tja det var väl inte så spännande. Lyssnar hellre på World Violation Tour Backing Tapes ;-)

 111. Nicklas UC 26 Jan 2010, 15:54

  Tre anledningar ATT se Depeche Mode på Söndag!

  1. Stämningen. Festen (före, under, efter). Utsålt!
  2. Man kan inte jämföra en festivalspelning (Arvika)
  med in vanlig konsert,
  det vet alla med lite “musik-vett”
  3. Jag ser/hör hellre ”My Secret Garden” med DM
  i vilken version som helst, hällre än med vem
  som helst i vilken pianobar som helst.
  …no offence Jonas Thorell :)

  I övrigt håller jag med DMC/Calle.

  Och Recoil har inte med saken att göra.

 112. Jens 26 Jan 2010, 18:02

  Ja jag har panik nu. Om drygt två timmar är det Nitzer Ebb och Depeche Mode på Scandinavium. Trettonhundra meter härifrån.

 113. DMC 26 Jan 2010, 18:14

  Andreas, du har inte sett klassikerna Puppets, Ice Machine, See You, Shout, Told You So, Two Minutes Warning och If You Want live.

  Kan det vara så att har man sett Depeche innan det begav sig så får man inte setlist-stressen och hur dom är som band idag?

 114. DMC 26 Jan 2010, 18:14

  Jens, du kommer att gå ikväll. Sen kommer du att gnälla här på Kollaps imorgon. :D

 115. Jens 26 Jan 2010, 18:23

  Kanske. Kanske inte. Hjäääälp.

 116. Andreas 26 Jan 2010, 20:00

  Jens Hellqvist befinner sig just nu på Scandinavium. Vår man i Göteborg kommer att bestämma oerhört mycket för mig beroende på vad han tycker.

 117. Jocke J 26 Jan 2010, 21:19

  Hahaha :)

 118. Andreas 29 Jan 2010, 14:35

  7 av anledningarna står sig starkt. 3 av dem är bortplockade av bandet själva (Come Back/ Peace). Men inte fan har de ersatt med tre skitbra ANLEDNINGAR till att gå o titta.

  Kampanjen går med andra ord mot sitt slutskede. Jag sa för nån dag sen att jag kunde tänka mig att gå om nån bjuckade. När sen det sen fantastiskt nog började pitchas in pengar, 600 spänn nu totalt, blev känslan att jag aldrig nånsin skulle ha hjärta att samla in pengar för min medverkan till detta av mina fantastiska vänner.

  Ett helt patetiskt och förkastligt beteende! Jag som George Constanza. Komedi såklart i vissa sken. Men mest tragedi -iallafall för mig själv! “Hela den singulära protestkampanjen köptes till slut av skribentens vänner för en kostnad av biljettpriset” Haha..

  Däremot vore det ju inte trist att en dag tjäna nån krona på all tid och kraft man lägger ner på Kollaps. : )

  Så nu återstår väl egentligen bara möjligheten att en biljett ramlar över mig gratis, antar jag.

 119. Fredrik 29 Jan 2010, 17:46

  Sen skulle det här dilemmat dyka upp också (om du tar pengarna och går alltså): du kan inte dissa giget eftersom du fått biljetten som allmosa. Du kan inte hylla giget, eftersom du gnällt och kört kampanj så förbaskat. Nej, stanna hemma är det enda raka. ;-)

 120. Andreas 29 Jan 2010, 18:17

  Visst är det härligt! : ) Just nu, på hög volym, hemma i huset: Fad Gadget: Ad Nauseum -värt 1000 spänn att se live -minst! (Inte minst med tanke på att stackars Frank Tovey är död)

  I övrigt i utvecklingen så kan jag säga att de som vill stödja KOLLAPS med en allmosa gärna får göra det. Skulle världen bli lite fattigare för dig utan denna hållplats i Internetuniversum så ska jag ge er möjligheten att stödja.

  Ni får helt enkelt bli premium-kunder i detta Xanadouparadis för imbecilla men likväl vitala människors virtualreality-forum. Som idag firas med över 1000 inlägg sen starten 2008. Över 200 unika besökare varje dag. Det är mycket när ni tänker efter.

  Men det ska fan bli en liten omväg för er som tvunget måste bidra med en liten slant till detta: Maila andreas@devotchka.se så ska jag göra er till viljes med ett kontonummer. Jag ser fram mot att bli millionaire.

 121. Jens 29 Jan 2010, 18:46

  Vi kan ju också peppra sönder hela Kollaps med annonser. Det kommer kunna bli hur störigt som helst, och kanske får vi in en tjuga i månaden.

 122. DMC 9 Feb 2010, 13:22

  Depeche gör en vacker tolkning av Europe’s Final Countdown:

  http://www.youtube.com/watch?v=zlAF5q1QlI0&feature=related

  (vid 3:40)

  Redan vid 3:30 kan man höra The Price Of Love! :D

Pingbacks & Trackbacks