The Battle Of The Jesus and Mary Chain #7

ANDREAS:

SOMETIMES ALWAYS

Hope Sandoval. Var jag lite kär i henne när det begav sig? Och fick jag knotter på huden bara jag hörde talas om att hon skulle sjunga en duett med mitt The Jesus and Mary Chain?

Ska man till varje pris förbjuda tolvåringar från att dricka starksprit på en finlandsfärja? Passar det med dofilus-fil för en orolig mage? Kunde Sinisa Mihajlovic skjuta frisparkar? Etcetera.

“Sometimes Always” är en av de bästa duetterna som finns där ute. Den är dessutom gjord på helt rätt sätt. Möjligen skulle gitarren i mitten kunnat vara lite mer melodisk. Men i övrigt: Fan så snyggt, fan så bra.

Det SKA inte fattas en hedervärd duett i ett grymt bands låtkatalog. Och det gör det inte för Jesus heller. In i skolbänken Martin Gore.

*

JENS

SOMETIMES ALWAYS

Nu är det ju inte direkt för solonas skull man lyssnar på The Jesus and Mary Chain, men om vi nödvändigtvis ska diskutera solot i Sometimes Alway så tycker jag nog att det är bland Williams bästa. Det sitter som en smäck där i mitten av låten – pricken över i’et på en redan fantastisk låt. Och vilken låt sen! Sometimes Always är en av inte särskilt många låtar som i princip får mig att rysa varje gång jag hör den. Det räcker med dom två första sekunderna, med den genialt enka gitarren, shaker och slidebas för att hårstråna på armarna ska resa sig.

En av världens bästa duetter? Har John Cloud en rolig skinnhatt?

Kommentarer

10 kommentarer till “The Battle Of The Jesus and Mary Chain #7”

 1. Kai 21 Apr 2008, 16:52

  Den här listan borde inte vara mindre intressant än DM-listan, men tydligt är att Kollaps läsare är DM-fans, inte Jesus-fans, Synthbögar

 2. Pickadulver 21 Apr 2008, 17:40

  Förra veckan satt jag och klämde på kommentaren “Jag hör inte ens vad som är bra i den här låten” men det kändes bara jävligt onödigt. Desvärre har jag knappt lyssnat på JAMC så mitt intresse för listan är milt sagt begränsad. Den här låten har jag dock hört massor av gånger förut utan att veta vilka som gjort den. Synthbög var ordet.

 3. Peter S 21 Apr 2008, 17:47

  Detta är en klassiker! Världens bästa duett. Jag blir glad att den kom med så högt.

 4. Martin S 21 Apr 2008, 17:52

  Intresset för den här listan bland bloggens läsare är pinsamt litet. Syntare…

 5. Superlimpan 21 Apr 2008, 20:16

  Jag är en av dom som bara följer detta på avstånd… Jag har ju då inte växt upp i mörkaste Small-Land där dom verkar ha haft sin största fanskara. Själv är man uppvuxen i skärgårdskommunen Värmdö i Stockholms län där det bara var dans på bryggan till Jularbo o gänget… Långt ifrån skrikiga gitarrer. :P

 6. Martin S 21 Apr 2008, 20:46

  Norrköping, Limpan!! :)

 7. Superlimpan 21 Apr 2008, 22:29

  Martin> ahh… sak samma! ;)

 8. Martin S 22 Apr 2008, 08:30

  Limpmannen: BAH! :)

 9. Mattias 22 Apr 2008, 11:06

  Den här låten är trevlig :-)
  I övrigt känner jag inte samma sak som Andreas, Jens och Martin när jag lyssnar på låtarna, men det är ju inte för att jag är bög utan för att jag inte lyssnat in mig på dem sen barnsben.

 10. Jakob 22 Apr 2008, 13:50

  Jag ska inte säga att jag är die hard-fan av Jesus and Mary Chain, men jag kan säkert räkna upp en eller två fullängdare worth of låtar som jag älskar. Ändå så skulle jag nog vid ett antal tillfällen på den här listan kunna stämma in i kommentaren “Jag hör inte ens vad som är bra i den här låten”. Hur som helst. Det här är en av de allra, allra bästa JAMC-låtarna. Lätt topp 5 för mig, om inte topp 3…

Pingbacks & Trackbacks