54. Moneybrother – They´re Building Walls Around Us

Anders Wendin är i sanning en good looking bastard. Och musik kan han göra också, mannen med Joe Strummer-rösten. “They´re Building Walls Around Us” heter hans bästa låt. När den kom och månaderna efter det kunde jag svurit på att jag skulle sitta här idag, några år senare, och hävdat att det var en av de tio bästa låtarna som gjorts av en svensk artist. Så blev det inte riktigt. När jag lyssnade på den nyligen kändes den faktiskt inte riktigt så fantastisk som jag mindes den.

Likväl är det en helt grym låt. Fullt ställ. Stråkar! Blås! Stora Körer! Och det låter långt långtifrån något som är skrivet av en man uppvuxen i Ludvika, Dalarna.

Kommentarer

5 kommentarer till “54. Moneybrother – They´re Building Walls Around Us”

 1. Peter S 20 May 2008, 22:53

  Detta är en riktigt bra låt. Undrar om du lyssnat på hans bästa platta Blood Panic? För då hade du väl knappast kunna undgå “Its been hurting all the way with you Johanna” som är ett litet mästerverk!

  Men den kanske kommer lite högre upp på listan…Den borde bli åtta..

 2. Andreas 21 May 2008, 08:05

  Jag tycker “To Die Alone” är bättre, men visst, jag övervägde “It´s Been Hurting All the Way..”, samt även “Stormy Weather” och “It Ain´t Gonna Work”, men de kom inte med. De får sälla sig till låtarna i högen bakom listan. Bra låtar. vad gäller “Johanna” så har den ett gigantiskt problem med sig och det är att bara nån nämner titeln, som du gjorde nu, så sätter den sig som ett häftplåster på hjärnan. Refrängen har rullat om och om i huvudet på mig hela natten nu. Och det är bra tycker en del. Det tycker inte jag. “mare mare..vad händer på en söndagsmorgon”, “släng händerna i taket..så klart!” & visselmelodin på “don´t worry be happy” är läskigare exempel på detta fenomen.

 3. Martin S 21 May 2008, 08:28

  Schlagerstråkar! Svengelska! Motown-komp! Och Spånka NKPG-remixen är rätt fin den också (fast stöööööööööööööööööörd!).
  Min egen favorit från samma skiva är dock “Blow him back into my arms”. Där har Wendin fångat hela poängen med att börja mjukt och stegra tills hela tjottaballongen blåser bort i ett crescendo av E Street Band-vansinne, vemod och tempoökning. Ett mästerverk, den låten.

 4. Superlimpan 22 May 2008, 20:19

  Har aldrig riktigt förstått storheten med denna man… han skulle inte hamna på min topp 78 lista.

 5. ze german 23 May 2008, 10:57

  Tack Limpan.. Så slapp jag vara först med sågningen. :-)

  Fullständigt ointressant artist det här.

Pingbacks & Trackbacks