41. Homy – Beck´n´Call

När Jesper Hörberg och Anders Lennartsson slog ihop sina påsar för en sisådär sex år sedan hände det snabbt grejer. Jesper hade innan jobbat med Sissy Prozac och Saft och den fenomenale basisten Anders kom närmast från Elephant. När Nina Natri hade sjungit in första singeln “Bus Stop”-även det en vansinigt bra låt- var saken biff. Homy blev till en trio. Och Nina Natri kan mycket väl vara en kandidat till den bästa sångerskan i det här landet.

Homy var ett jävla bra band som fick alltför kort karriär. De har andra projekt istället och det är fina grejer det också. Jesper och Anders har La NaNa tillsammans med Ola Rapace och Nina Natri spelar in en soloplatta. Samtliga har gästat min klubb och spelat fenomenala gig och dj-set. Men det allra bästa de någonsin gjort är “Beck´n´Call”. Fy fan vad det svänger! Lyssna själv om du missat det här bandet som på sitt enda album “Music Box” gjorde landets snyggaste pop-dub-disco-synt-house:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=105665770 

 

Kommentarer

4 kommentarer till “41. Homy – Beck´n´Call”

 1. Pickadulver 25 May 2008, 20:18

  Fick en fråga för ett par år sedan om jag visste fler band som låter såhär men jag kunde inte komma på ett enda som förtjänade att förknippas med Homy.
  Raggamuffin goes electro på ett sätt som jag inte hört någon annanstans varken förr eller senare.
  Ninas nya på myspace var inte helt fel den heller.

 2. Jimpan 25 May 2008, 20:42

  Kul val Andy Man. Sitter faktiskt just nu och Remix/mixar en låt till Ninas album…

 3. Martin S 26 May 2008, 08:48

  Vet inte om det hör till saken, men Nina är ju inte bara en av Sveriges coolaste bönar – lägg till att hon levererar några av de bästa dj-set jag hört på åratal. Jag vet att du håller med, Andreas…

 4. Martin S 26 May 2008, 08:49

  Bönor!

Pingbacks & Trackbacks