1997: The April Tears, PUK Studios & Fortfarande Ingen Skiva

05-love-parasites

Inledningsspåret på “Eyes Cold Kisses” hette “Love Parasites” och släpptes, tyvärr, aldrig i den här versionen. Istället finns en nedbantad version som baksida på “Hardcoming” EP:n (2001)

>

1997 blev året då vi åkte till Puk och lirade in “Eyes Cold Kisses” igen. Den storyn tänker jag inte snacka om mer. Jag låter bilderna tala istället.  Och det mesta finns ju att läsa här (Dessvärre är en massa gamla inläggs bilder borta, jag ska fixa det i framtiden nån gång)

Jag flyttade tillbaka till Tranås julen 1996 utblottad och urtunnad. Efter sista rundan till England hade jag ingenstans attbo så jag slaggade på soffan i Saras farmors lägenhet, på Timmermansgatan hade bandet Yvonne nästlat sig in och tagit över kollektivet.

Jag jobbade nätter i stadshuset och bar bort festmåltidernas möbler, ett jobb som tidigare innehats av Thåström & Lundell innan deras succéer.

Succé var dock vad vi väntade oss efter Puk inspelningarna -som även efteråt slipades i Music-a-Matic i Göteborg och Benny Anderssons privata studio på Skeppsholmen. Där var vi första (och mig veterligen enda) utomstående band som kommit in (fråga mig inte hur, men möjligen hade Gessle något med det att göra).

Nu börjar jag fanimig bli svensk mästare på namedropping på kortast tid möjlig. Ber om ursäkt för det, men ni förstår att under omständigheterna och den gigantiska ivesteringen i April Tears-i synnerhet lyxen i PuK-  gjorde att vi till ganska stor del trodde att vi skulle lyckas med det vi alltid hoppats och trott på. Att bli ett internationellt välkänt band.

Vi vet ju hur det blev. Av inspelningarna 1997 kom till slut intet, trots färdigställt riktigt bra album.

01-hardcoming

Hardcoming anno 1997, Tydligt vad en producent kan göra, inte sant?

>

Skivbolagen som skulle signa oss tyckte om oss, flera av dem var vi ju praktiskt taget i hamn med. Men det sprack pga olika omständligheter som jag fanimig skiter i att gå in på igen. Nån annan som är kunnig i ämnet får gärna orda om det så kan jag säga till om det stämmer eller inte.

Puk var iallafall ett minne för livet:


Fr v: Ilbert, Storm, Jismark, Monell

Det är synd att säga att herrar (fr v) Söderman, Berg & Jismark inte trivdes i
faciliteterna som bjöds. Det var i det här rummet som Stieg Heil gjorde entré
en av kvällarna.


Och här är ju en ung Stickan i egen hög person om än vid ett känsligt tillfälle: Osminkad -delvis
utan tandkräm på ögonbrynen och i klickar på kinderna. Ni förstår ju själva att han blev smått
upprörd när jag tog fram kameran och plåtade.

Att pusta ut i poolen efter en hård dags arbete var inte illa. Här syns
herrar Tuben och Kitte i det sköna vattnet. Bakom ser ni det lilla gymbygget
Elton John ställde dit. En kväll såg för övrigt Kitte ett UFO från bubbelpoolen.


Bakom kameran står Gunnarsson, framför kameran: vi andra.


Och här är de. Ni vet vilka, eller hur?


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80