1992 och däromkring

1992 var året The April Tears verkligen blev bra på riktigt. Även bandets imagen fick sig en uppryckning och då talar jag givetvis inte om bilden ovan, som är tagen 1991. 1992 hittade vi den första formen på bandet som funkade riktigt fint. Jens på gitarr/synt, jag på gitarr, Sara på sång, trummor & synt på tape och Jesper Eng på bas. Vi gjorde flera nya demos som innehöll låtar som sedermera skulle hamna på skiva; svårt Wedding Present “Kennedy” skadade “Searching For The Sun”, “M-Garden” och Betty Blue-inspirerade “Blue Girl´s Beach”.

Vi började också få riktigt bra recensioner i lokaltidningen Tranås Posten där Pierre Hellqvist ( nu sen många år ansvarig utgivare för Sonic) följde utvecklingen. Vi började prenumerera på betyget fyra TP-ingar. “Sara Gunnarsson ges ypperliga tillfällen att briljera med sin diamantklara röst” . Och i New Kind Of Kick lös sågklingan med sin frånvaro. Vi gick från total sågning till monumental hyllning av Patrik Kenth på tidningen på två nummer: “Searching For The Sun knockade mig på en gång..lysande låtskriveri…Sara Gunnarsson är en stor resurs”

Vi påbörjade tanken att göra ett album. “Cellarbird” skulle det heta. Vi gillade att se på oss som nånting vackert och vitt som stod nere i en källare och manglade och var redo att flyga ut. När jag ser tillbaka så verkar fascinationen för fåglar och landskap varit genomgående de första åren för bandet. En demo kallade vi “Bird” och pryddes av en fågel, en annan kallades “Sugar In Sand” men pryddes också av en fågel, en annan hette “Landscraper” och var tryckt i ambitiöst fyrfärgstryck.

Av “Cellarbird” blev det till slut en ep våren 1994 och om den ska ni få läsa senare. Innan dess ska ni få njuta av en parad skitroliga bilder från eran 92-94. Håll i hatten Hellqvist för nu åker vi:

Det finns förvisso vissa försvar i några av fallen av de här bilderna, men
tyvärr går det mesta inte att efterkonstruera. I rättvisans namn ska ni dock veta
att Jens fick panik när resten av bandet, i mitten med Jacob Åberg, dök upp fina
och uppklädda på Nyårsaftonsgiget och for hem i raketfart för att matcha med resten.



Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80